KEREWIN CONSULT

licht op talent

Piekeren? Daar kun je ook gewoon mee ophouden!
Maandag, 9 augustus 2021

Piekeren? Daar kun je ook gewoon mee ophouden!

In 'Leef meer, denk minder' biedt Pia Callesen een even simpele als doeltreffende manier om uit een dip te komen. De oorzaak van neerslachtigheid en depressie is namelijk vaak te veel denken. We analyseren eindeloos wat we hebben gezegd en gedaan of de beslissingen die we moeten nemen. Maar het werkt niet. 

 

In haar boek vind je een radicale strategie om de controle over je denkprocessen terug te krijgen en je weer goed te voelen. Het leid je naar een beter leven doordat je leert hoe je de aandacht beheerst die je aan je gedachten besteedt. Het is een baanbrekende methode om uit je dip te komen. Zelfs sceptici zijn enthousiast. Ellen de Bruin schreef erover in het NRC HANDELSBLAD: “Zorgeloos leven uit een boekje leren. Het zal niemand verbazen dat ik er niets van verwachtte… Maar tot mijn verbazing raakte het me diep”.

 

Dr. Pia Callesen is gespecialiseerd in Meta Cognitieve Therapie (MCT). In deze therapie gaat het over het verkrijgen van de juiste gedachten over het piekeren. Callesen heeft ruim 15 jaar ervaring in de klassieke cognitieve gedragstherapie en is specialist in de MCT-methode. Ze heeft in de loop der jaren regelmatig individuele supervisie en coaching ontvangen van professor Adrian Wells (grondlegger van MCT). Haar boek Leef meer, denk minder is een bestseller in Denemarken met 75.000 verkochte exemplaren (op een inwoneraantal van 5,8 miljoen!).


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo