KEREWIN CONSULT

licht op talent

Bestuurders moeten meer divers gaan denken
Woensdag, 18 mei 2022

Bestuurders moeten meer divers gaan denken

Organisaties kunnen niet meer om inclusie en diversiteit heen als het gaat om het creëren van een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn. Daar is niet alleen beleid voor nodig, maar vooral een diverse manier van denken bij bestuurders van die organisaties. Dat stellen Fatimazhra Belhirch, voorzitter van de raad van toezicht bij Scapino Ballet Rotterdam, en Nicolien Borggreve, partner people & organisation bij PwC.

 

Belhirch: “Een organisatie is als eerste verantwoordelijk voor een prettige en veilige werkomgeving. Scapino denkt daar bewust over na. Wat vinden wij belangrijk? Daar stelt Scapino haar normen en waarden op vast. Ook heeft Scapino de ‘cultural governance code’, de ‘fair practice code’ en de diversiteits- en inclusiecode ondertekend. Deze codes zijn door de sector zelf opgesteld en helpt bestuurders en toezichthouders te reflecteren op hun handelen.”

 

Borggreve: “Toen ik er net werkte, vond ik PwC divers vergeleken met het Zuidas-kantoor waar ik vandaan kwam. Inmiddels werk ik 13 jaar bij PwC en heb ik een ander referentiekader. Wel heb ik het idee dat - en dat zie ik ook bij klanten - het ‘witte-mannenbolwerk’ langzaam aan het veranderen is, maar het gaat niet vanzelf.”

 

Belhirch vindt transparantie het belangrijkst en stelt dat je als organisatie altijd duidelijk moet communiceren dat je voor de beste gaat, of die nu een man of vrouw is. “Ik ben dan ook niet voor het vrouwenquotum. Maar als iemand aan alle voorwaarden voldoet en je hebt de keuze, kies dan voor een vrouw. Onderzoek wijst uit dat commerciële bedrijven met diverse teams betere beslissingen nemen en dat de omzet zelfs zo’n vijftien procent stijgt.”

 

Lees het complete interview hier.


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo