KEREWIN CONSULT

licht op talent

Wat we kunnen leren van de geschiedenis
Maandag, 9 januari 2023

Wat we kunnen leren van de geschiedenis

“Geschiedenis leert ons herhalende patronen te doorbreken. Als er althans genoeg bereidheid is om ook de schaduwkanten van de geschiedenis te beschrijven en te doorleven.” Dat stelt Prof. dr. Yvonne Burger in haar column in het Tijdschrift voor coaching. Burger is deeltijdhoogleraar bij het VU Center for Executive Coaching, zelfstandig organisatieadviseur, toezichthouder en executive (team)coach.

 

Volgens haar wordt er niet voldoende naar de schaduwkanten van de geschiedenis gekeken. Burger: “Denk aan de rol van Nederland in het slavernijverleden en – dichterbij in de tijd – tijdens de Tweede Wereldoorlog. Interessant en doorbrekend in dit opzicht was de recente tentoonstelling in het Rijksmuseum over slavernij en ook het voornemen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei om met name de schaduwkanten van onze geschiedenis veel meer aandacht te geven. Een inspirerend voorbeeld van hoe je hiermee om kunt gaan is wat mij betreft de wijze waarop dit in Berlijn is gedaan. Daar wordt niets verdoezeld; de geschiedenis van nazi-Duitsland ligt daar letterlijk op straat en wordt op allerlei manieren tentoongesteld om proberen te voorkomen dat we ooit weer in zo’n situatie terechtkomen.”

 

Ze maakt daarbij ook de verbinding naar het vak van coach. “Ook daar ligt in het onder ogen zien van de geschiedenis een belangrijke sleutel tot doorzien van wat er gebeurt. Door het samen met een team maken van een organisatiebiografie bijvoorbeeld, waarbij je nog eens goed samen kijkt naar hoe en waarom een organisatie is ontstaan, wie de oprichters waren, welke verhalen niet mogen worden verteld en welke anekdotes juist worden benadrukt. Zeker in organisaties waar de mobiliteit in het leidinggevend kader groot is en de historische kennis op een laag pitje staat, is het belangrijk om dit te doen; liefst samen met mensen die de organisatie al veel langer kennen en die nog wel eens over het hoofd worden gezien in organisatieverandering.”

 

Burger is een groot voorstander van het kijken als een historicus. Dit geeft volgens haar een scherpe blik op en inzicht in patronen op allerlei niveaus, juist in een tijd waarin dit begrip zo noodzakelijk is. 

 

Lees de complete column hier. 


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo