KEREWIN CONSULT

licht op talent

Inspiratieworkshops voor interim directeuren
Dinsdag, 6 november 2018

Inspiratieworkshops voor interim directeuren

Als er bij een maatschap van interim bestuurders nieuwe partners binnenkomen, is het van belang dat zij elkaar beter leren kennen en een hechte groep vormen. Men benaderde Kerewin Consult om dat traject te begeleiden. De kernwaarden van het bureau zijn daarbij leidend.

 

Welk leiderschap, welke houding en gedrag vraagt dit van ons? En hoe kunnen we de verantwoordelijkheid voor nieuwe business in de groep leggen? Belangrijke vragen die moeten leiden tot niet alleen een nieuwe cultuur, maar ook de bijbehorende houding en gedrag. In korte, praktische workshops gaan de partners aan de slag met vragen als: Hoe kunnen we elkaar nog beter vinden, de bal toespelen en business gunnen? Hoe goed kennen we onszelf? Weten we waar onze talenten en ontwikkelpunten liggen? Zelfkennis is immers de basis voor goed leiderschap. Maar wat is goed leiderschap? Hoe geef je dat vorm en wat doe je dan wel of juist niet?

 

In de visie van Kerewin Consult  is er sprake van een effectief samenwerkende groep als er een sterk gemeenschappelijk doel is; een perspectief dat de groep focus en plezier geeft. Daarvoor is het nodig dat de vennoten vanuit vertrouwen elkaars verschillen zien en benutten en zo begrip en waardering voor elkaar krijgen.

 

Maaike Klinkhamer: “Ik help een veilige omgeving te creëren waarin we in kleine groepjes werken zodat iedereen zich open en eerlijk kan opstellen. Waar fouten kunnen worden besproken en er ruimte is voor emoties en onuitgesproken gedachten. Het wezenlijk met elkaar in gesprek komen vraagt meer dan vaak wordt gedacht. Het gaat - naast concrete inhoud - over contact maken. En over dat wat vaak onbewust en niet direct waarneembaar bij en tussen mensen gebeurt. En het vraagt ook jezelf goed te kennen.”

 

Het programma bij dit kantoor gaat eind november van start. Lees een update in de volgende nieuwsbrief!


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo