KEREWIN CONSULT

licht op talent

 Accountants worstelen met generatiekloof
Dinsdag, 11 december 2018

Accountants worstelen met generatiekloof

Het FD schreef onlangs uitgebreid over de generatiekloof waarmee veel accountantskantoren worstelen. De huidige partners en het aanstormende talent blijken anders in het leven en in hun werk te staan. Tot voor kort was het normaal dat jongeren extreem veel uren maakten om zo een lucratief partnerschap in de wacht te slepen. De nieuwe generatie wil echter een betere werk-privé balans. Een ander uitgangspunt dat in de praktijk voor problemen kan zorgen.

 

In de vorige Kerewin Nieuwsbrief schreven we het al, dit vraagt om een nieuwe cultuur en ander leiderschap. De wens om met innovatiekracht en flexibiliteit mee te bewegen met deze veranderingen, is één van de redenen voor een middelgroot accountantskantoor om een ontwikkeltraject in te gaan met Kerewin Consult.

 

Overuren
Op veel accountantskantoren is het met name in de periode januari-juni normaal dat medewerkers extreem veel overuren maken. De kwaliteitsslag die de kantoren de afgelopen jaren hebben gemaakt en het scherpe toezicht van de Autoriteit Financiële Markten hebben ervoor gezorgd dat daar nog een schepje bovenop is gedaan. Het gevolg: stress. Dat merken jonge accountants, die naast hun werk meestal nog een studie aan het afronden zijn.

 

Een accountantskantoor vroeg Kerewin Consult mee te denken hoe deze verandering in nieuw leiderschapsgedrag vorm te geven. Op basis van een leiderschapsmodel heeft Maaike Klinkhamer samen met de partners onderzocht welke gedragsoperationalisaties passend zijn. Het model dient als uitgangspunt voor het ontwikkeltraject dat bestaat uit teamsessies en teamscans. Daarnaast vinden er persoonlijke ontwikkeldagen plaats die ontwikkelplannen opleveren. Zo gaan individuele- en teamontwikkeling hand in hand. De aanpak van Kerewin Consult is erop gericht om de betrokkenen van het begin tot het eind te inspireren en te begeleiden bij de implementatie.

 

 

 


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo