KEREWIN CONSULT

licht op talent

Assessment pool

Kerewin Consult werkt samen met een uitgebreide pool van hoogopgeleide en zeer ervaren professionals. Deze adviseurs worden ingezet op de kwaliteiten die aansluiten bij de vraag van de opdrachtgever. Heel pragmatisch, om samen tot het beste resultaat te komen.

Edith Bont

Edith Bont

Edith Bont: “Ik ben een mensen-mens en het is mijn passie om de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen. Ik ben geïnteresseerd in mensen en nieuwsgierig naar hun drijfveren en gedrag. Ik analyseer graag hoe ik mensen kan bewegen om het beste uit zichzelf te halen. Als senior assessmentpsycholoog  heb ik al veel bedrijven hierbij geholpen.”


Anita van der Kooi

Anita van der Kooi

Anita van der Kooi: “Ik werk graag met aandacht en humor en creëer beweging vanuit rust. Ik richt me op de persoonlijke groei van directies, managers en medewerkers in het licht van de organisatie waarin zij werken. Leidend in mijn aanpak is dat in het spanningsveld tussen innerlijke drijfveren en de gekozen lijn van de organisatie leren en persoonlijke groei plaatsvindt.”


Silvia Tijssen

Silvia Tijssen

Silvia Tijssen: “Ik ben een ervaren arbeids- en organisatiepsycholoog. Ik werk in assessments, coaching en training altijd vanuit oprechte nieuwsgierigheid en verbinding, veiligheid en vertrouwen. Met humor, scherpte en directheid vergroot ik bewustzijn en inzicht bij anderen, waardoor zij zich gestimuleerd en gesteund voelen om zich verder te ontwikkelen.”


Karel van der Burgt

Karel van der Burgt

Karel van der Burgt: “Ik heb een voorliefde voor het onderwerp mens en werk. Het ontwikkelen van mens en organisatie is onderdeel van mijn leven. Mijn studie Arbeid- en organisatiepsychologie was een logische keuze. Ik ben gespecialiseerd in het beter presteren van mensen. Hun succes is mijn passie.”


Desirée Broeders

Desirée Broeders

Desirée Broeders: “Ik hou van contact met mensen en onderzoek en analyseer graag. Ik vind het een uitdaging om kwaliteiten en ontwikkelpunten in korte tijd helder te krijgen. Daarbij wil ik graag recht doen aan de mensen die aan het assessment deelnemen en tegelijkertijd de organisatie helder antwoord geven op de gestelde vraag.”


Mendel Sosef

Mendel Sosef

Mendel Sosef: “De werkende mens fascineert mij. Het geeft mij energie als ik kan bijdragen aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Als organisatiepsycholoog heb ik ervaring met assessments, organisatieadvies, training en coaching. Veiligheid en vertrouwen vind ik belangrijk. Mijn daadkracht, enthousiasme en positiviteit zijn een rode draad in mijn werk.”


Roselien Plagmeijer

Roselien Plagmeijer

Roselien Plagmeijer:Ik ben geïnteresseerd in hoe mensen in elkaar zitten, hun motieven, passies en talenten. In mijn werk ben ik altijd bezig om mensen verder te helpen in hun ontwikkeling. Door loopbaanadvies, coaching, counseling of met de inzet van assessments. Basis is het vergaren van inzicht en het vergroten van zelfkennis, zodat je stappen in de goede richting kunt zetten.”


Laura Couwenberg-Meijer

Laura Couwenberg-Meijer

Laura Couwenberg-Meijer: “Al ruim 14 jaar ben ik werkzaam op het gebied van assessments, coaching en loopbaanadvies. Mijn oprechte betrokkenheid maakt dat ik iemand echt wil leren kennen en een persoonlijke benadering heb. Ik ga in mijn advisering net een stapje verder, zodat mensen zich optimaal kunnen ontwikkelen.”


Gerard Dikschei

Gerard Dikschei

Gerard Dikschei: “Mijn manier van werken is open, praktisch, direct en met humor. Ik kom naast je staan en help je in beweging komen. Ik ben scherp, daag je uit en geef waardevolle feedback. Tot jouw ‘kern’ komen, je bewust maken van je talenten en daarmee bijdragen aan jouw levensgeluk drijft mij. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het bedrijfsleven.”


Emilie Egberts

Emilie Egberts

Emilie Egberts: “Al 15 jaar heb ik ervaring met assessments, coaching, training en HR-advies. Vanuit mijn oprechte interesse in wat mensen motiveert en beweegt, draag ik graag bij aan hun werkplezier en ontwikkeling. Ik ben resultaatgericht en vind het belangrijk dat de talenten van mensen een bijdrage leveren aan een goed functionerend team en een productieve organisatie.”


Mark Alves

Mark Alves

Mark Alves: “Vanuit mijn studie Neuropsychologie ben ik geïnteresseerd in hoe de stofjes in je hoofd bepalen hoe je je voelt én andersom. Ik kan confronterend zijn en praat niet vanzelfsprekend met je mee. Dat spoort vaak aan tot het zetten van grote, soms moeilijke, stappen.”


Elria Cordewener

Elria Cordewener

Elria Cordewener: “Nieuwsgierigheid en betrokkenheid kenmerken mij. Ik werk confronterend waar het nodig is, met compassie en stimulerend waar het kan. Steeds met de focus op groei en persoonlijke ontwikkeling.  Ik heb ervaring met assessments, training, loopbaanbegeleiding en individuele coaching”.


Henk Brugge

Henk Brugge

Henk Brugge: “Ik werk zo’n 20 jaar als professioneel rollenspel-acteur in assessments en trainingen. Mijn taak is om de casus zo te spelen, dat het gesprek zo natuurlijk mogelijk verloopt en de deelnemer op alle competenties kan presteren. Mijn feedback is constructief en waar nodig kritisch.”


Marin Kramer

Marin Kramer

Marin Kramer: "Als assessmentpsycholoog en trainer houd ik me bezig met de ontwikkeling van mensen en teams. Verbindend, analytisch en pragmatisch, met een scherp oog voor menselijk gedrag en interacties, dat is wie ik ben. Assessments zijn voor mij een soort puzzels. Samen met de kandidaat verzamel ik de verschillende stukjes, waarmee we het plaatje kunnen leggen dat leidt tot verdere groei en ontwikkeling."


Wenda de Jong

Wenda de Jong

Wenda de Jong: "Ik maak dingen graag helder voor mensen en help ze aan focus en nieuwe invalshoeken. Wat kunnen ze anders doen om makkelijker met situaties om te gaan en snel stappen te zetten in hun persoonlijke ontwikkeling? De afgelopen 20 jaar heb ik in veel organisaties individuen en teams geholpen met inzicht in hun talenten en de ontwikkeling van gedrag."


Jan de Jonge

Jan de Jonge

Jan de Jonge: “Sinds de 90er jaren ben ik gefascineerd door wat mensen beweegt. Leidraad voor mij, op welk continent dan ook, is respect en een passie om de mens(en) tegenover mij (nog) meer zelf-inzicht en perspectief te geven. Hen te inspireren om via ‘self-awareness’ en een scherper begrip van wat ‘is’, te werken aan dat wat ‘kan zijn in de toekomst’…: dat boeit mij."


Annebeth Bresser

Annebeth Bresser

Annebeth Bresser: "Ik vind het een plezier om als rollenspeler een podium voor anderen te creëren waar ze kunnen laten zien wat ze in huis hebben. In mijn feedback kan ik vlot aangeven wat het effect van bepaald gedrag is en denk ik graag constructief mee hoe de ander vaardigheden kan versterken. Met mijn humor en relativeringsvermogen weet ik het ijs vaak te breken en zodoende een prettige en werkbare sfeer te creëren."


Nederlands Instituut van Psychologen logo Alba academie logo EMCC Netherlands logo