KEREWIN CONSULT

licht op talent

Nieuwe online assessments: groot succes
Donderdag, 26 maart 2020

Nieuwe online assessments: groot succes

De coronacrisis dwingt ook Kerewin Consult tot innovatie en creatieve oplossingen. Zo hebben we gisteren onze eerste online assessment gedaan via Microsoft Teams. Een geweldige ervaring voor zowel de kandidaat als de psycholoog!

 

Het assessment verliep boven verwachting, zowel voor ons als voor de kandidaat. Een online assessment blijkt efficiënt en kwalitatief net zo goed als wanneer we dat face tot face doen. Wanneer een interview online wordt afgenomen, kom je misschien zelfs sneller tot de kern... 

 

Daarbij helpt het natuurlijk wel dat de techniek perfect werkt. Via Teams hadden we een goede verbinding, zowel tijdens het interview met de psycholoog als bij de rollenspelen. Daarin zijn niet alleen de psycholoog en kandidaat betrokken, maar ook een acteur. De psycholoog zet daarbij de camera en microfoon uit, zodat hij vrijuit kan observeren. Omdat de psycholoog de kandidaat en de acteur recht voor zich op het scherm ziet, gaat dat misschien nog wel beter dan face to face.

 

De kandidaat had van tevoren alle testen gedaan; een werk gerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst, carrière waarden, drijfveren, managementrollen en intelligentie. Dat gebeurt bij face to face assessments ook. Bij de her-test voor de intelligentie kan de psycholoog online zien dat de kandidaat de test zelf doet. En de kandidaat maakte de test uiterst geconcentreerd.

 

Teams biedt voldoende ruimte voor persoonlijk contact; het beeld is helder en scherp, de mimiek en non verbale communicatie zijn ook zichtbaar. Voor de kandidaat heeft deze werkwijze als voordeel dat hij of zij lekker thuis, in de eigen omgeving is. 

 

Kortom, het coronavirus heeft ons met deze nieuwe werkwijze ook iets goeds gebracht!

 


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo