KEREWIN CONSULT

licht op talent

Nieuws

Inzichten en inspiratie

Kerewin ontwikkelt haar diensten door wetenschappelijk onderbouwde methodieken uit de psychologie te bestuderen. Positieve psychologie is bijvoorbeeld een belangrijke inspiratiebron. Lees hier meer over onderzoek, nieuwe inzichten en mensen die ons inspireren.

 

Ja, ik ontvang graag de KEREWIN CONSULT nieuwsbrief

Name:
Naam*:
E-mailadres*:
Ik behoor tot de doelgroep:
*Verplicht in te vullen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 volgende pagina 
Nieuwe online assessments: groot succes
Donderdag, 26 maart 2020

Nieuwe online assessments: groot succes

De coronacrisis dwingt ook Kerewin Consult tot innovatie en creatieve oplossingen. Zo hebben we gisteren onze eerste online assessment gedaan via Microsoft Teams. Een geweldige ervaring voor zowel de kandidaat als de psycholoog!

 

Het assessment verliep boven verwachting, zowel voor ons als voor de kandidaat. Een online assessment blijkt efficiënt en kwalitatief net zo goed als wanneer we dat face tot face doen. Wanneer een interview online wordt afgenomen, kom je misschien zelfs sneller tot de kern... 

 

Daarbij helpt het natuurlijk wel dat de techniek perfect werkt. Via Teams hadden we een goede verbinding, zowel tijdens het interview met de psycholoog als bij de rollenspelen. Daarin zijn niet alleen de psycholoog en kandidaat betrokken, maar ook een acteur. De psycholoog zet daarbij de camera en microfoon uit, zodat hij vrijuit kan observeren. Omdat de psycholoog de kandidaat en de acteur recht voor zich op het scherm ziet, gaat dat misschien nog wel beter dan face to face.

 

De kandidaat had van tevoren alle testen gedaan; een werk gerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst, carrière waarden, drijfveren, managementrollen en intelligentie. Dat gebeurt bij face to face assessments ook. Bij de her-test voor de intelligentie kan de psycholoog online zien dat de kandidaat de test zelf doet. En de kandidaat maakte de test uiterst geconcentreerd.

 

Teams biedt voldoende ruimte voor persoonlijk contact; het beeld is helder en scherp, de mimiek en non verbale communicatie zijn ook zichtbaar. Voor de kandidaat heeft deze werkwijze als voordeel dat hij of zij lekker thuis, in de eigen omgeving is. 

 

Kortom, het coronavirus heeft ons met deze nieuwe werkwijze ook iets goeds gebracht!

 

lees verder 
Hoe ben je onder druk de beste versie van jezelf?

Woensdag, 25 maart 2020

Hoe ben je onder druk de beste versie van jezelf?


Hoe kun je ook onder druk de beste versie van jezelf zijn? Die vraag beantwoordt Anouk Brack in een interview in Kerewin Magazine. Een vraag die in de coronacrisis nog relevanter is dan onder normale omstandigheden. Leadership embodiment is volgens haar een van de sleutels.

 

Anouk: “Daarmee breng je hoofd, lichaam, emotie en intuïtie op één lijn, je ‘gecentreerde zijn’. Dat stelt je in staat beter om te gaan met de uitdagingen in een wereld die voortdurend in beweging is. Ook al kom je tegenslag, conflicten of meningsverschillen tegen. Het leert je om in verbinding te blijven met wat voor jou echt belangrijk is. Iedereen weet dat yoga, meditatie of wandelen hierbij kunnen helpen. Maar dat kun je niet doen tijdens een drukke werkdag. Dit heeft hetzelfde effect, maar is praktischer en korter.”

 

“Het gaat over focussen op de bijdrage die jij wilt leveren, de inspiratiebronnen die je hebt en hoe je je werk wilt doen, in plaats van wát je wilt doen. Deze oefening helpt om je te focussen op de bedoeling; datgene waar het echt om draait. Dit kun je voor jezelf doen, maar ook met een team of met de hele organisatie. En idealiter past dat natuurlijk allemaal mooi in elkaar.” 

 

Meer lezen? Vraag het Kerewin Magazine aan via: assessment@kerewin.eu Vermeld je naam, postadres en telefoonnummer en we sturen je het magazine over leiderschap kosteloos toe. 

 

Bekijk hier het filmpje van Anouk over leadership embodiment en lees hieronder het interview met Anouk in Kerewin Magazine:

 

 

 

 

lees verder 
Crisis? Maak tijd voor een hobby!
Maandag, 23 maart 2020

Crisis? Maak tijd voor een hobby!

Wat doet de coronacrisis met onze mentale gezondheid en welke invloed heb je daar zelf op? Niet iedereen wordt zwaarmoedig van de huidige crisis, maar we moeten de gevolgen die het virus en de maatregelen ertegen op onze mentale gezondheid hebben niet onderschatten, vertelt psycholoog Gijs Coppens in Trouw.

 

Coppens maakt zich zorgen over de 'ongemakkelijke thuissituaties' die ontstaan nu iedereen binnen zit. "Het idee van altijd bij elkaar zijn, is leuk als je verliefd bent. Maar de meeste relaties gedijen goed bij een bepaalde mate van afstand. Die is nu heel klein.” De spanning die dat oplevert, heeft gevolgen: "Mensen kunnen depressief en teruggetrokken worden, of juist hun frustratie afreageren: dan krijg je onenigheid, wellicht agressie. Ik zeg niet dat het overal gebeurt, maar dit zijn ook risico's van de huidige crisis.”

 

Ook het verlies van bestaanszekerheid door de grote economische gevolgen of de angst om geïnfecteerd te raken als je tot een risicogroep behoort, kan gevolgen hebben voor de mentale gezondheid, volgens psychologen. Factoren die tijdens quarantaine voor stress zorgen, zijn bijvoorbeeld verveling, financieel verlies, stigmatisering, verwarrende informatie over wat wel en niet te doen, of over hoe lang de moeilijke situatie duurt. Zo kan quarantaine op de langere termijn een negatief effect hebben op de psychische gezondheid.

 

Overigens kunnen veel mensen zich in veranderde omstandigheden ook prima herpakken. Ze gedijen er zelfs bij. Kijk wat voor creativiteit er nu bij mensen loskomt! Churchill heeft ooit gezegd: 'Never waste a good crisis’ en het is waar, we worden nu gedwongen om veerkrachtig en innovatief te zijn.

 

Hoe blijf je mentaal weerbaar in deze crisis? Jaap van der Stel, lector psychische gezondheidszorg, schreef verschillende boeken over psychisch herstel en veerkracht. Hij noemt één toverwoord: structuur. "We kunnen in de leer bij gepensioneerden. Mijn vader is 95 en hij heeft een heel strak ritme. Ritme geeft houvast en dat hebben mensen nodig in crisistijd."

 

Mentale weerbaarheid klinkt heel gewichtig, maar je moet echt bij de basis beginnen, aldus Coppens. “Douchen, gezond eten, bewegen, je 'zelfzorg' op orde houden, zoals dat in de psychiatrie heet. Een dag- en weekplanning maken. Iets doen. Als je geen werk hebt, ga op zoek naar een hobby, ga tekenen of muziek maken, anders ga je piekeren.”

lees verder 
Efficiënt thuiswerken. Zo doe je dat!
Woensdag, 18 maart 2020

Efficiënt thuiswerken. Zo doe je dat!

Ben je niet gewend om thuis te werken? Dan vormt de coronacrisis een extra uitdaging. Kerewin Consult zet een aantal tips op een rijtje waarmee je ook thuis effectief en productief aan de slag kunt. Geef jezelf wel wat tijd om je aan te passen. Als het niet meteen lukt, raak dan niet gefrustreerd. Accepteer dat de situatie nu even niet optimaal is. Bekijk wat er goed gaat en wat morgen beter kan. En wees hierin vooral niet te streng voor jezelf.

 

Ga afleiding uit de weg

Je werkt waarschijnlijk niet alleen thuis. Ook je partner is er en misschien zelfs de kinderen. Dat maakt het niet gemakkelijk. Als je samen thuis bent, kun je een schema te maken. Als jij 2 uurtjes werkt, is je partner met de kinderen, en daarna draai je het om. En zet de kat buiten, zodat die niet door het beeld loopt als je overleg hebt met je collega’s.

 

Creëer een goede werkplek

Begin je werkdag gewoon alsof je de deur uit moet. Kleed je aan, doe make-up op en kam je haar. Maar ga vervolgens in plaats van naar buiten, naar je werkkamer of de keukentafel. Zorg voor de juiste apparatuur, een goede bureaustoel en een opgeruimd bureau. Dat maakt concentreren gemakkelijker.

 

Zorg voor balans

Het is verleidelijk om thuis door te werken als je er eenmaal lekker in zit. Maar ook nu is de balans tussen werk en privé belangrijk. Werk daarom in blokken van 25 minuten en neem tussendoor 5 minuten pauze (tip: zet een wekker). Zo vergeet je niet om regelmatig pauze te nemen, nu je niet meer tussendoor met je collega's kletst of naar de koffieautomaat wandelt. Je pauze is het meest effectief als je iets doet waarbij je ontspant en je hersenen geen nieuwe informatie opnemen. Dus liever uit het raam kijken of een rondje wandelen dan de was ophangen.

 

Maak duidelijke afspraken

Laat alle vergaderingen doorgaan op de afgesproken tijden, maar dan online. Zo blijft iedereen goed geïnformeerd én gemotiveerd. Bij belangrijke vergaderingen kun je het beste videobellen. Bij een telefonische vergadering letten mensen vaak minder goed op en werken tussendoor nog een mailtje weg.

 

Wees creatief en maak lol

Ook als je geen kantoorbaan hebt, is er meer mogelijk dan je denkt. Er zijn talloze online applicaties die het mogelijk maken om contact te hebben met collega’s of opdrachtgevers. Zoom en Skype zijn ideaal voor videobellen en Microsoft Teams heeft zelfs nog meer mogelijkheden. Zo houd je het teamgevoel erin! Als je nog geen WhatsApp-groep hebt met je team, is het tijd om er nu een te introduceren. En vergeet niet om de kantoorhumor erin te houden!

lees verder 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 volgende pagina 
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo