KEREWIN CONSULT

licht op talent

Nieuws

Inzichten en inspiratie

Kerewin ontwikkelt haar diensten door wetenschappelijk onderbouwde methodieken uit de psychologie te bestuderen. Positieve psychologie is bijvoorbeeld een belangrijke inspiratiebron. Lees hier meer over onderzoek, nieuwe inzichten en mensen die ons inspireren.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 volgende pagina 
Kerewin Consult zoekt stagiair Marketing & Communicatie
Donderdag, 29 november 2018

Kerewin Consult zoekt stagiair Marketing & Communicatie

Stageperiode vanaf januari/februari 2019 (3-6 maanden) te Naarden
Wil jij tijdens je stage het beste uit jezelf halen, je talenten ontdekken en ontwikkelen? Kerewin consult bied je graag die mogelijkheid! Tijdens een unieke en uitdagende stage kun je ervaring op doen op het gebied van marketing en communicatie in dit groeiende bedrijf.

 

Functieomschrijving
Als stagiair(e) marketing & communicatie ontferm je je over de (online) mediakanalen en zet je je creativiteit in om teksten, posts en videoblogs te maken en te verspreiden. Tevens ondersteun je het team met diverse communicatie- en marketingactiviteiten en denk je mee over nieuwe communicatie concepten. Ook wordt er komend jaar een magazine gemaakt over Leiderschap waar jij als communicatie expert aan mee kan werken. Naast al deze werkzaamheden biedt Kerewin Consult je de ruimte om in overleg een passende stage-opdracht uit te voeren. 

 

Over Kerewin Consult
Kerewin Consult is een psychologisch organisatieadviesbureau, gespecialiseerd in leiderschap door assessments en coaching voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Wij hebben een ontwikkelingsgerichte blik en willen het beste uit mensen halen: ‘Voor wie zijn eigen kracht en talent kent, liggen plezier, goede resultaten en geluk binnen handbereik’. Dit brengen wij tot uiting door organisaties te helpen bij het selecteren, ontwikkelen en coachen van leiders. We maken hierbij gebruik van psychologisch onderzoek om onderbouwde adviezen aan de organisatie te kunnen geven over hoe bijvoorbeeld aanwezige talenten optimaal kunnen worden ingezet en de minder sterke punten kunnen worden ontwikkeld.

 

Wij zoeken iemand die

 • HBO (Communicatie/MIC) werk- en denkniveau heeft
 • zich mondeling en schriftelijk goed kan uitdrukken
 • leergierig en initiatiefrijk is
 • een zorgvuldige werkhouding heeft
 • affiniteit met Adobe CS (InDesign e.d.) is een pré
 • bij voorkeur 3 dagen per week beschikbaar is

 

Wat bieden we jou:

 • Een klein team met een persoonlijke sfeer
 • Ruimte voor eigen initiatief en creativiteit
 • Afwisselende taken
 • Een stagevergoeding

 

Enthousiast geworden?
 
We maken graag kennis met je! Stuur je CV en motivatiebrief naar assessment@kerewin.eu     
   o.v.v. ‘Stagiair Marketing en Communicatie’. Voor meer informatie: Nienke Lemmers (06
   216 826 27).

lees verder 
Inspiratieworkshops voor interim directeuren
Dinsdag, 6 november 2018

Inspiratieworkshops voor interim directeuren

Als er bij een maatschap van interim bestuurders nieuwe partners binnenkomen, is het van belang dat zij elkaar beter leren kennen en een hechte groep vormen. Men benaderde Kerewin Consult om dat traject te begeleiden. De kernwaarden van het bureau zijn daarbij leidend.

 

Welk leiderschap, welke houding en gedrag vraagt dit van ons? En hoe kunnen we de verantwoordelijkheid voor nieuwe business in de groep leggen? Belangrijke vragen die moeten leiden tot niet alleen een nieuwe cultuur, maar ook de bijbehorende houding en gedrag. In korte, praktische workshops gaan de partners aan de slag met vragen als: Hoe kunnen we elkaar nog beter vinden, de bal toespelen en business gunnen? Hoe goed kennen we onszelf? Weten we waar onze talenten en ontwikkelpunten liggen? Zelfkennis is immers de basis voor goed leiderschap. Maar wat is goed leiderschap? Hoe geef je dat vorm en wat doe je dan wel of juist niet?

 

In de visie van Kerewin Consult  is er sprake van een effectief samenwerkende groep als er een sterk gemeenschappelijk doel is; een perspectief dat de groep focus en plezier geeft. Daarvoor is het nodig dat de vennoten vanuit vertrouwen elkaars verschillen zien en benutten en zo begrip en waardering voor elkaar krijgen.

 

Maaike Klinkhamer: “Ik help een veilige omgeving te creëren waarin we in kleine groepjes werken zodat iedereen zich open en eerlijk kan opstellen. Waar fouten kunnen worden besproken en er ruimte is voor emoties en onuitgesproken gedachten. Het wezenlijk met elkaar in gesprek komen vraagt meer dan vaak wordt gedacht. Het gaat - naast concrete inhoud - over contact maken. En over dat wat vaak onbewust en niet direct waarneembaar bij en tussen mensen gebeurt. En het vraagt ook jezelf goed te kennen.”

 

Het programma bij dit kantoor gaat eind november van start. Lees een update in de volgende nieuwsbrief!

lees verder 
Accountants, leiderschap en cultuur
Dinsdag, 6 november 2018

Accountants, leiderschap en cultuur

Veel accountantskantoren staan voor grote uitdagingen. Jonge accountants hebben een andere werk-privé instelling dan de partners en roepen om een nieuwe cultuur en leiderschap. Ook de snelle veranderingen in de markt, assertiever wordende klanten, strengere compliance en vergaande technologie, automatisering en robotisering doen een beroep op de accountantskantoren. Dit alles heeft zijn weerslag op de processen binnen de kantoren. De wens om met innovatiekracht en flexibiliteit mee te bewegen met deze veranderingen, is één van de redenen voor een middelgroot accountantskantoor om een ontwikkeltraject in te gaan met Kerewin Consult.

 

Doelstellingen van het traject: meer betrokkenheid, binding en aandacht voor de mensen, inzet van talent, efficiëntere processen, merkbeleving en klanttevredenheid. De vraag die voor ligt, is welke cultuur en welk leiderschap hierbij past. En welke houding en welk gedrag de partners zowel intern als extern moeten laten zien om als voorbeeld te dienen voor het kantoor.

 

Kerewin Consult ontwikkelt voor dit kantoor een leiderschapsmodel met de bijbehorende gedragsoperationalisaties. Het leiderschapsmodel dient als uitgangspunt voor het ontwikkeltraject dat bestaat uit teamsessies en teamscans. Daarnaast vinden er persoonlijke ontwikkeldagen plaats die ontwikkelplannen opleveren. Zo gaan individuele- en teamontwikkeling hand in hand. Een ander belangrijk aspect is de borging en landing van het ontwikkeltraject door na een bepaalde periode opnieuw de individuele- en team ontwikkeling te meten.

 

Maaike Klinkhamer: “De aanpak van Kerewin Consult is erop gericht om de betrokkenen van het begin tot het eind te inspireren en te begeleiden bij de implementatie. Onze ervaring leert dat een co-creatie met hen als klant voor een goede kwaliteit en borging zorgt. Ons doel is de klant zolang als nodig te ondersteunen, onze kennis over te dragen volgens het ‘train de trainer’ concept en onszelf daarmee uiteindelijk overbodig te maken.”

 

De uitgangspunten van Kerewin in een traject als dit:

 

 • Maatwerkprogramma’s in co-creatie met de klant
 • Met aandacht en tijd een verdiepingsslag maken
 • Ervaren, senior psychologen als stevige gesprekspartner
 • Bondige, heldere rapportages met een goed onderbouwd advies
 • Borging en landing binnen uw organisatie.

 

lees verder 
Lencioni stap 3: Betrokkenheid
Dinsdag, 6 november 2018

Lencioni stap 3: Betrokkenheid

“Als je alle mensen in een organisatie in dezelfde richting zou kunnen laten roeien, dan zou je elke industrie kunnen domineren, in elke markt tegen alle concurrentie, op elk moment.” Dat is de overtuiging van Patrick Lencioni, schrijver van de bestseller De 5 frustraties van Teamwork. Na vertrouwen en de angst voor conflicten belichten we nu de derde stap: betrokkenheid. Een belangrijk aspect in het werk van Kerewin Consult.

 

Gebrek aan betrokkenheid is vaak een gevolg van problemen op niveau twee. Lencioni zegt daarover: “Wanneer teamleden in de loop van hartstochtelijke en open debatten geen lucht hebben kunnen geven aan hun meningen, engageren ze zich zelden of nooit en stellen zij zich ook niet achter besluiten op, hoewel ze misschien tijdens vergaderingen instemming veinzen.”

 

Ook een te grote behoefte aan consensus; het kiezen voor de veilige middenweg, of een ‘kan iedereen zich hierin vinden’ veroorzaakt vaagheid en geen eensgezindheid over de richting en de prioriteiten. Dat gaat ten koste van de betrokkenheid en het wel of niet nemen van persoonlijk eigenaarschap. Individuele teamleden zullen te weinig offers brengen om als team tot resultaten te komen. En dus gaan sommigen nog meer twijfelen over de juistheid van genomen beslissingen.

 

Een team dat niet als eenheid optreedt;

 • Creëert onduidelijkheid binnen het team over de richting en de prioriteiten
 • Ziet kansen verdwijnen vanwege de niet-aflatende analyse en onnodige vertraging
 • Creëert gebrek aan vertrouwen en angst voor mislukkingen
 • Komt keer op keer op discussies en beslissingen terug
 • Moedigt kritiek achteraf onder de teamleden aan

 

Betrokkenheid gaat dus over duidelijkheid en steun. In een betrokken team is eenheid en weet iedereen dat te lang zoeken naar consensus niet werkt; volledige overeenstemming is onmogelijk. Door alle teamleden hun standpunt te laten uitspreken en mee te wegen in de uiteindelijke besluitvorming, ontstaat bereidheid om samen verder te gaan. Afspraken worden SMART gemaakt en het voltallige team stelt zich achter deze beslissing op, zelfs als er weinig zekerheid bestaat over de juistheid ervan.

 

Goed functionerende teams nemen duidelijke beslissingen en ze nemen ze tijdig. Het team ontwikkelt mogelijkheden om van fouten te leren en profiteert van kansen voordat de concurrentie dat doet. Ze veranderen zonder aarzeling of schuldgevoelens van richting. Aan het einde van vergaderingen beseft iedereen dat geen enkel teamlid twijfelt over de vraag of de gemaakte keuzes moeten worden ondersteund.

 

lees verder 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 volgende pagina 
Nederlands Instituut van Psychologen logo Alba academie logo EMCC Netherlands logo