KEREWIN CONSULT

licht op talent

Nieuws

Inzichten en inspiratie

Kerewin ontwikkelt haar diensten door wetenschappelijk onderbouwde methodieken uit de psychologie te bestuderen. Positieve psychologie is bijvoorbeeld een belangrijke inspiratiebron. Lees hier meer over onderzoek, nieuwe inzichten en mensen die ons inspireren.

 

Ja, ik ontvang graag de KEREWIN CONSULT nieuwsbrief

Name:
Naam*:
E-mailadres*:
Ik behoor tot de doelgroep:
*Verplicht in te vullen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 volgende pagina 
AQ: ga je voor acceptatie of fascinatie?
Maandag, 9 december 2019

AQ: ga je voor acceptatie of fascinatie?

Er verschijnen steeds meer artikelen over de Adaptability Quotiënt (AQ). Naast IQ en EQ, geeft deze factor aan hoe groot je aanpassingsvermogen is. Een onmisbare eigenschap in een snel veranderende wereld. Mensen met een hoog AQ blijken het goed te doen op de werkvloer.

 

De Intelligentie Quotiënt (IQ) geeft aan hoe hoog je intelligentie is. Het IQ is lang beschouwd als de belangrijkste factor om te kunnen slagen in het leven. Eind vorige eeuw kwam daar de emotie quotiënt (EQ) bij. Op welke manier ben je in staat je empatisch vermogen in te zetten? Kun je goed omgaan met mensen? IQ is erfelijk, maar kun je in zekere mate verder ontwikkelen door je hersenen actief of bewust te gebruiken. Ook EQ is in zekere mate erfelijk. Maar ook het empatisch vermogen kan verder worden ontwikkeld.

 

En sinds kort wordt er veel geschreven over het AQ; het vermogen om je te kunnen aanpassen. De enige zekerheid die we nu en in de toekomst hebben, is de zekerheid van continue verandering. Daar kun je je tegen verzetten, of je aanpassen en de verandering als een kans zien. AQ wordt vooral in de opvoeding geleerd. Is er altijd voor je gezorgd en geregeld of kreeg je verantwoordelijkheid? Heb je binnen gezeten of buiten gespeeld? Altijd op dezelfde plek gewoond of vaak verhuisd? Hoe vaker een kind zich moet aanpassen, des te gemakkelijker leert het omgaan met verandering.

 

Maar ook als volwassene kun je je AQ verder ontwikkelen. Neem eens een andere route dan normaal, ga aan de andere kant van het bed slapen, boek een reis zonder reisleiding en bepaal ter plekke wat je doet. En als er een reorganisatie is op het werk, zie het dan als een kans. Wacht niet af, maar reageer proactief en positief. Want als je weet dat je baan tóch zal veranderen, kun je het onvermijdelijke maar beter zo snel mogelijk accepteren en je nieuwe koers bepalen. Kies voor kansen en mogelijkheden. Kies je bij verandering voor frustratie of acceptatie? En als je daar de goede keuze in kan maken, vervolgens voor acceptatie of fascinatie?

lees verder 
Concentratie en productiviteit in 'flow'
Donderdag, 5 december 2019

Concentratie en productiviteit in 'flow'

Flow is een staat van opperste concentratie en productiviteit. Het is een mentale staat waarvan bijvoorbeeld sporters en artiesten gebruik maken. Wetenschappelijk onderzoek leert ons hoe je die flow vaker kunt bereiken.

 

Maar hoe bereik je die flow? De onderstaande tips kunnen helpen!

1. Zoek een uitdaging die afgestemd is op je kunnen.

2. Las bij uitdagende bezigheden regelmatig een pauze in.

3. Stel jezelf een duidelijk en bereikbaar streefdoel en vraag feedback.

4. Zorg voor voldoende ruimte, door bijvoorbeeld zelf te beslissen wanneer en hoe je een bepaalde taak zult afwerken.

5. Word je bewust van de betekenis die je opdracht heeft.

6. Zoek steun bij moeilijke problemen.

7. Werk vooral ’s morgens, ongeveer een uur na het opstaan, aan belangrijke taken.

8. Activeer je lichaam met een lichte vorm van beweging, bijvoorbeeld een wandeling.

9. Adem langzaam in en uit of doe een ontspanningsoefening bij stress.

10. Zet ’s avonds genoeg ontspanning op het programma om de knop om te draaien.

 

Als je opgaat in een activiteit, kun je soms alles om je heen vergeten. Psychologische studies hebben bewezen dat zo’n flow-ervaring veel meer is dan een aangename beloning op het moment zelf. Als die flow zich regelmatig voordoet, kan het ook je algemene welbevinden, je mentale en lichamelijke prestatievermogen en zelfs je tevredenheidsgevoel vergroten.

 

Onderzoek toont aan dat je de kans op flow-momenten kunt vergroten door uitdagingen op te zoeken, gevolgd door ontspanning. Meer flow is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor de organisatie. Want werknemers die in een flow zitten, blijken tot buitengewone prestaties in staat. Dat komt doordat flow aangenaam voelt. We vinden het fijn als we onszelf een tijdje verliezen. Dus zoeken we die gelegenheid vaker op en verbeteren we daardoor ineens ook onze competentie. In een onderzoek uit 2008 toonden de Duitse psychologen Stefan Engeser en Falko Rheinberg (Universität Potsdam) aan dat studenten die bij het blokken van het vak statistiek in een flow-toestand zaten op het eindexamen betere scores haalden. Blijkbaar hielpen die bijzondere momenten bij het studeren.

 

Een jaar later kwamen Julia Schüler en Sibylle Brunner (toen aan de Universität Zürich) tot een soortgelijk resultaat met hun onderzoek bij 65 marathonlopers. Hoe vaker de amateurlopers tijdens hun training een flow beleefden, hoe sneller ze de 42 kilometer uiteindelijk liepen. Volgens de onderzoekers verhoogde het flow-gevoel hun trainingsmotivatie, zodat ze beter voorbereid aan de start verschenen.

 

Naast dat motiverende effect is er nog een andere reden waarom flow de prestaties bevordert. Volgens de Duitse psychologen Anne Landhäusser en Johannes Keller (Universität Ulm) verwerken we informatie tijdens een flow-moment op een andere manier. We zijn meer geconcentreerd, zien details veel scherper en filteren ‘stoorzenders’ makkelijker weg, zoals lichamelijke waarnemingen, zorgen of behoeftes. Intussen merken we nauwelijks dat de tijd voorbijvliegt.

lees verder 
Liefdevol contact reduceert stress
Maandag, 2 december 2019

Liefdevol contact reduceert stress

Hoewel de behoefte om te worden aangeraakt in onze natuur zit, is het niet altijd vanzelfsprekend dat deze ook wordt ingelost. Wat gebeurt er eigenlijk met ons als dat fysieke contact uitblijft? Kun je het verlangen naar een aanraking vergeten of weet je weer wat je gemist hebt als je wakker wordt geaaid?

 

De documentaire Huidhonger van Lieza Röben portretteert mensen die een tekort aan aanraking hebben of hebben ervaren en laat zien wat de impact is als dit tekort wordt ingelost. Want een aanraking, wanneer liefdevol en wenselijk, reduceert stress, vermindert agressie, doorbreekt eenzaamheid en werkt helend. Hoewel aanraken van levensbelang is en dus tijdloos, is het onderwerp actueel. De negatieve ervaringen rond aanraken (#metoo) dreigen de positieve uitwerking steeds vaker te overschaduwen. We leven met grote groepen mensen dicht op elkaar en toch zijn er steeds meer mensen eenzaam of bang voor intimiteit.

 

Daarbij is het hedendaagse gebod zo succesvol mogelijk te zijn en dit zoveel mogelijk te etaleren; veel aandacht voor de buitenkant, steeds minder voor de binnenkant waardoor gewenste aanraking en intimiteit vaak uitblijft. Het vergoten van het bewustzijn rond de betekenis van aanraking als fundamentele levensbehoefte, is daardoor juist in deze tijd van een groot maatschappelijk belang. Vanuit dit inzicht wordt, gekoppeld aan de film, begin volgend jaar een campagne opgezet. De documentaire is zondag 12 januari 2020 te zien bij de NTR.

lees verder 
“Leiderschap is een vak en een keuze”
Vrijdag, 1 november 2019

“Leiderschap is een vak en een keuze”

Wie is de leider van de toekomst? En welke skills zijn nodig om de organisatie van de toekomst te leiden? Die vragen stonden medio oktober centraal op de tweede Inspiratiesessie van Kerewin Consult. Een elftal leiders, managers en bestuurders discussieerden met elkaar over leiderschapsmodellen, oprechte aandacht, lef, verbinding en het wiel van samenwerking.

 

Aan tafel zaten dit keer Desirée Engelsman (division manager/HR advisor bij Axis group), Wilma Hosang (senior communicatie- en strategieadviseur bij SRA-accountantskantoren), Judith van der Hulst (senior communicatie- en strategieadviseur bij SRA-accountantskantoren), Arlette Koedam-Evers (bestuurssecretaris NVB), Lidewijde Koot (regiodirecteur ABN AMRO MeesPierson), Hans Michels (lid van de supervisory board van Fastned en adviseur bij Voltalia), Ricardo Sam-Sin (oprichter en aandeelhouder bij People Business), Rino Schreuder (oprichter en managing director European Management Development Centre), Valérie van Spronsen (verantwoordelijk voor leiderschap & executive development bij APG), Jeroen Verwolf (business unit manager bij Wereldhave) en Lucienne van der Werff (hoofd HR bij Achmea).

 

Ontwikkeling
Kerewin Consult ontwikkelde een praktisch stappenplan voor organisaties die duurzaam aan de slag willen met de ontwikkeling van het management. Tijdens de Inspiratiesessie deelde Maaike Klinkhamer - oprichter van Kerewin Consult - haar inzichten over het belang van de ontwikkeling van leiders. Maaike: “Het gaat in ieders leven, elke dag over leiderschap. Leider ben je in allerlei situaties, zowel op je werk als thuis. Ik houd me al meer van 25 jaar bezig met dit onderwerp. Eerst bij ABN AMRO, daarna bij Ernst & Young en nu bij Kerewin. Dat wil niet zeggen dat ik het ei van Columbus heb. Maar ik heb dat waar ik in geloof en waarvan ik denk dat het nodig is, gebundeld in ons stappenplan. In mijn visie is verbinding cruciaal bij leiderschap. Leiderschap kan niet zonder elkaar écht te zien en te horen en begrip voor elkaar.”

 

Een greep uit de onderwerpen, meningen en opmerkingen die tijdens deze inspirerende middag langs kwamen:

 

Lucienne van der Werf: “Daarbij is het ook belangrijk om je te beseffen dat je niet alles zelf hoeft te kunnen. Geef het talent om je heen de ruimte en je zult zien dat je samen veel meer bereikt. We moeten af van het idee dat een leidinggevende alles bepaalt.”

 

Ricardo Sam-Sin: “Het is een onderwerp waar veel bedrijven mee worstelen. Het begint voor mij met authentiek zijn en respect voor elkaar. Stel jezelf als leider eens de vraag hoe je zelf behandeld wil worden…”

 

Valerie: van Spronsen: “Leiderschap is een vak en een keuze. Ik denk dat het voor een deel in je moet zitten om een goede leider te zijn en een ander deel is maakbaar. Maar inderdaad, het begint bij oprechtheid.”

 

Jeroen Verwolf: “In een managementteam moet een vertrouwensbasis zijn. Dat is de fundering. Vervolgens is het van levensbelang dat iedereen de intentie heeft om elkaar beter te maken en aan te vullen. Dan kom je samen verder.”

 

Arlette Koedam: “Ik zie bij de jonge mensen die bij ons binnen komen veel meer persoonlijk leiderschap. Ze durven zich kwetsbaar naar elkaar op te stellen en willen leren. Daarom geloof ik in de toekomst van zelfsturende teams waar jonge mensen zichzelf kunnen ontwikkelen en waar leiderschap door iedereen wordt opgepakt.” 

 

De Inspiratiesessies van Kerewin Consult zijn gericht op ervaren, ontdekken en leren. Wilt u deelnemen aan de volgende discussie om nieuwe inzichten en inspiratie op te doen? Dat kan! Laat ons dat dan graag per mail weten: assessment@kerewin.eu

lees verder 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 volgende pagina 
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo