KEREWIN CONSULT

licht op talent

Learning Agility Seminar van HFM
Maandag, 8 oktober 2018

Learning Agility Seminar van HFM

Maaike en ik bezochten onlangs het Learning Agility Seminar georganiseerd door HFM. Bij Kerewin Consult zijn we altijd bezig met ontwikkeling van mensen. Learning agility is daar een wezenlijk onderdeel van. Steeds meer organisaties hebben agile werken en wendbare medewerkers hoog op de agenda staan.

 

Learning agility is het vermogen om op basis van nieuwe ervaringen snel nieuw effectief gedrag te ontwikkelen en dit in de praktijk toe te passen. Het is een goede voorspeller voor high potentials, leadership en effectiviteit in verandering en transformatie. 

 

Mijn oud professor van de Vrije Universiteit, Kilian Wawoe, was aanwezig als spreker. In de collegezalen zat ik altijd met plezier naar zijn inspirerende verhalen te luisteren, en vandaag weer. Hij sprak over de trends en de waarde van learning agility. Zo voorspelde hij dat het werk in 2030 veel geautomatiseerd zal zijn door computers en robots.

 

“Dit proces voltrekt zich exponentieel, niet lineair. Begin je nu pas met nadenken over de toekomst en de veranderingen die gaan komen, dan ben je te laat”. De gevolgen voor Human Resources zijn dan ook groot en het is zaak dat mensen om kunnen gaan met deze veranderingen. Daarnaast zullen er gespecialiseerde banen bijkomen en talent zal vaker in de stad wonen. Doordat dit talent graag woont waar het werkt zal urbanisatie flink toenemen en zal de woningmarkt nog meer onder druk komen te staan. “Als u uit onderzoek leest dat millenials meer geld willen verdienen, bedenkt u zich dan dat deze millenials niet meer willen verdienen dan jij en ik, ze willen graag wonen en dat kost geld.”

Waar computers en robots veel repetitief werk zullen overnemen en automatiseren, blijven mensen onmisbaar. Onze soft skills zijn onvervangbaar en wij leggen de verbinding. De verbinding die juist in de huidige maatschappij zo hard nodig is. Om bevlogen te blijven in ons werk is waardering en verbinding noodzakelijk. Wel zullen wij ons moeten aanpassen aan het werk wat gaat komen, maar gelukkig is learning agility ontwikkelbaar. Dus bij Kerewin Consult toetsen wij de learning agility in onze ontwikkeldagen en geven wij advies hoe deze verder te doen toenemen.

 

Ashley Groeneveld

Arbeids- en organisatiepsycholoog


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Alba academie logo EMCC Netherlands logo