KEREWIN CONSULT

licht op talent

Accountants, leiderschap en cultuur
Dinsdag, 6 november 2018

Accountants, leiderschap en cultuur

Veel accountantskantoren staan voor grote uitdagingen. Jonge accountants hebben een andere werk-privé instelling dan de partners en roepen om een nieuwe cultuur en leiderschap. Ook de snelle veranderingen in de markt, assertiever wordende klanten, strengere compliance en vergaande technologie, automatisering en robotisering doen een beroep op de accountantskantoren. Dit alles heeft zijn weerslag op de processen binnen de kantoren. De wens om met innovatiekracht en flexibiliteit mee te bewegen met deze veranderingen, is één van de redenen voor een middelgroot accountantskantoor om een ontwikkeltraject in te gaan met Kerewin Consult.

 

Doelstellingen van het traject: meer betrokkenheid, binding en aandacht voor de mensen, inzet van talent, efficiëntere processen, merkbeleving en klanttevredenheid. De vraag die voor ligt, is welke cultuur en welk leiderschap hierbij past. En welke houding en welk gedrag de partners zowel intern als extern moeten laten zien om als voorbeeld te dienen voor het kantoor.

 

Kerewin Consult ontwikkelt voor dit kantoor een leiderschapsmodel met de bijbehorende gedragsoperationalisaties. Het leiderschapsmodel dient als uitgangspunt voor het ontwikkeltraject dat bestaat uit teamsessies en teamscans. Daarnaast vinden er persoonlijke ontwikkeldagen plaats die ontwikkelplannen opleveren. Zo gaan individuele- en teamontwikkeling hand in hand. Een ander belangrijk aspect is de borging en landing van het ontwikkeltraject door na een bepaalde periode opnieuw de individuele- en team ontwikkeling te meten.

 

Maaike Klinkhamer: “De aanpak van Kerewin Consult is erop gericht om de betrokkenen van het begin tot het eind te inspireren en te begeleiden bij de implementatie. Onze ervaring leert dat een co-creatie met hen als klant voor een goede kwaliteit en borging zorgt. Ons doel is de klant zolang als nodig te ondersteunen, onze kennis over te dragen volgens het ‘train de trainer’ concept en onszelf daarmee uiteindelijk overbodig te maken.”

 

De uitgangspunten van Kerewin in een traject als dit:

 

  • Maatwerkprogramma’s in co-creatie met de klant
  • Met aandacht en tijd een verdiepingsslag maken
  • Ervaren, senior psychologen als stevige gesprekspartner
  • Bondige, heldere rapportages met een goed onderbouwd advies
  • Borging en landing binnen uw organisatie.

 


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo