KEREWIN CONSULT

licht op talent

Geld zorgt niet voor kwaliteit
Dinsdag, 11 december 2018

Geld zorgt niet voor kwaliteit

“Als je je werk niet leuk vindt, ga je het door een hoger salaris niet leuker vinden. Met het geven van autonomie, vergroot je de motivatie wel.” Voormalig bankier en organisatiepsycholoog Kilian Wawoe, oud collega van Maaike Klinkhamer, is ervan overtuigd: geld zorgt niet voor kwaliteit. Een visie die we bij Kerewin Consult hartgrondig met hem delen.

 

Hoe kun je betrokkenheid op de werkvloer vergroten en stress reduceren? Een vraagstuk waarmee veel organisaties worstelen. In de visie van Wawoe voelen medewerkers zich meer betrokken bij hun werk als ze zelf de regie kunnen hebben. Meer daarover is te lezen in het inspirerende boek van zijn hand: Het nieuwe belonen.

 

Daarin pleit hij er ook voor te zorgen dat mensen in organisaties zich verbonden voelen met hun collega’s en hun leidinggevende. “Om mensen te laten excelleren in hun vak, moet je met ze praten, hen coachen en feedback geven. Want prestatie bestaat uit willen en uit kunnen. Een bonus richt zich op het willen. Niet op de vaardigheden.”

 

Een belangrijke schakel in dit proces is goed leiderschap. Een onderwerp waarin we bij Kerewin Consult gespecialiseerd zijn en waar we ons continu laten inspireren door nieuw onderzoek. Goede leiders spreken duidelijk aan op gedrag, laten waardering blijken en geven hun medewerkers vrijheid en ruimte om hun werk met grote zelfsturing op te pakken. Hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat iedereen gemotiveerd is, goed presteert en elkaar weet te vinden door de samenwerking op te zoeken.  

 

Geïnteresseerd in onze visie op leiderschap en teams? Neem contact op met ons en we vertellen u graag over onze aanpak.


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo