KEREWIN CONSULT

licht op talent

Gastcollege op Hogeschool Leiden
Maandag, 23 augustus 2021

Gastcollege op Hogeschool Leiden

Mijn voormalig stagiaire Eline van Haren is alweer 3 jaar docent toegepaste psychologie aan de Hogeschool van Leiden. Zij doet het fantastisch en heeft zich gespecialiseerd in arbeid- en organisatiepsychologie. Ze vroeg mij of ik een gastcollege wilde geven aan tweedejaars studenten die overwegen om zich ook te specialiseren in de richting van de arbeid- en organisatiepsychologie. 

 

Het gastcollege moest gaan over de werkzaamheden van een organisatiepsycholoog in de praktijk. Voor de studenten is het immers waardevol om te zien hoe de theoretische concepten die ze in de opleiding meekrijgen, in de praktijk worden toegepast. Zo krijgen ze zicht op mogelijke werkterreinen na afloop van hun studie.

 

Ik was vereerd met de vraag en vond het ontzettend leuk om te doen. Een groep enorm gemotiveerde studenten ging aan de hand van een casus met elkaar op zoek naar de aanpak voor een leiderschapstraject bij een organisatie. Een complex vraagstuk waar ze enthousiast indoken en waarbij ze met mooie ideeën en oplossingen kwamen. Dit leidde tot een boeiende dialoog tussen professionals in de dop, waarbij er goede, kritische vragen werden gesteld over zowel de aanpak van de casus, als over het maken van loopbaankeuzes in je leven. Het was geweldig om te zien hoe nieuwsgierig en leergierig de studenten zijn!  


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo