KEREWIN CONSULT

licht op talent

De 5 levenslessen van Mickey Huibregtsen
Donderdag, 9 juni 2022

De 5 levenslessen van Mickey Huibregtsen

“Het meeste geluk is te vinden in wat je voor een ander doet.” Dat is de belangrijkste levensles van Mickey Huibregtsen, oud voorzitter Mc Kinsey en oprichter van MaatschapWij. Na een leven vól betekenis is hij eind mei op 82-jarige leeftijd overleden. Zijn missie was een wereld creëren waarin voor elkaar klaarstaan, samenwerken en zelf initiatief nemen de norm is.

 

Hij laat vijf belangrijke levenslessen na:

 

1. Leef naar je waarden

Alles in het leven draait om waarden: zaken, dingen en gevoelens waarin je gelooft en die je koestert. Ga daarom goed bij jezelf na wat jouw waarden zijn en leef daarnaar in al je dagelijks handelen, maar respecteer ook de waarden van anderen.

 

2. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden

Benader en behandel iedereen met respect, zoals je zelf benaderd zou willen worden. Probeer je altijd in de ander te verplaatsen, in zijn of haar zorgen en angsten. Wees behulpzaam en vriendelijk, maak duidelijke afspraken en kom die na, om daarmee je respect te betuigen.

 

3. Koester familie

Familie is een kostbaar bezit, waarmee je heel zorgvuldig moet omgaan. Je wilt en moet er, als het goed is, een heel leven mee doen. En als je ouder bent, dan blijkt vaak dat ‘met je familie zijn’ het mooiste is. Dus als iets je niet zint, probeer daar dan overheen te stappen of spreek het voorzichtig en met warmte uit om samen tot een oplossing te komen.

 

4. Maak op je werk een verschil

Onderscheid je door een vriendelijke maar onafhankelijke opstelling en door voortdurend met anderen samen te werken en hen plezier in het werk te geven. Werk actief aan het mogelijk maken van je idealen, ook op de lange termijn. En ‘never take no for an answer’; waar een wil is, is een weg.

 

5. Geven maakt gelukkig

Weet wat je gelukkig maakt en onthoud dat het meeste geluk vaak te vinden is in wat je voor anderen betekent en doet. Koester wat je hebt en leef in vrede met jezelf. Dat wil zeggen: weet waar je goed in bent en wat je zwaktes zijn, werk aan verbetering op alle fronten, maar ben tegelijkertijd tevreden met wie je bent. En bepaal je eigen koers: laat je niet beïnvloeden door meningen en groepsdruk waar je het niet mee eens bent.

 

MaatschapWij is een inspiratieplatform voor een socialer, vitaler en duurzamer Nederland. Het platform zet denkers en doeners in de spotlights die van regeneratie, verbinding en compassie het nieuwe normaal maken. Om Nederland te laten zien dat je nooit te klein bent om impact te maken. Bekijk het platform hier.


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo