KEREWIN CONSULT

licht op talent

Podcast over de kunst van het verstaan

Dinsdag, 14 juni 2022

Podcast over de kunst van het verstaan


Tijdens de coronapandemie kwamen we er opeens achter dat zelfs in veilige, vaste bubbels mensen het met elkaar oneens waren. Soms kwamen we zelfs lijnrecht tegenover elkaar te staan. Eén ding hebben we hoe dan ook gemeen: onze roep om verstaan te worden. Daarover gaat de nieuwste aflevering van de podcast van de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW).

 

Hoe kunnen we elkaar begrijpen in plaats van elkaar bij voorbaat buitensluiten? Wat drijft ons uiteen en wat verbindt ons? Corrie Haverkort, hoofddocent van de summerschool ‘De kunst van het verstaan’ spreekt in deze podcast over een ethiek van gelijkheid en verschil. De podcast wordt gepresenteerd door Bart Geeraedts van TXTRadio. Hij gaat in elke aflevering het gesprek aan met één van de docenten en auteurs van ISVW. Zo komt er een breed palet aan filosofie tevoorschijn, van oost naar west, van persoonlijk tot professional.

 

Corrie Haverkort is filosoof, docent en beeldend kunstenaar. Ze studeerde filosofie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en werkt bij Popelier Opleiding voor Gezin en Professional en specialiseert zich in moreel dilemmaberaad. In 2020 verscheen van haar hand het Werkboek van woede naar redelijkheid.

 

Beluister de podcast via je favoriete podcast-platform of via de site van ISVW.


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo