KEREWIN CONSULT

licht op talent

Vrijheid vinden door bang te mogen zijn
Dinsdag, 16 januari 2024

Vrijheid vinden door bang te mogen zijn

Fotograaf Thijs Heslenfeld bereisde de verste uithoeken van onze planeet. Hij zeilde drie keer naar Antarctica, verbleef maandenlang alleen in de uitgestrekte Australische outback en neemt tegenwoordig gasten één op één mee op avontuurlijke expedities in de Afrikaanse wildernis.

 

Op zondag 18 februari vertelt de in Bussum opgegroeide fotograaf in Theater De Liefde in Haarlem aan de hand van prachtige beelden hoe hij leerde om zich veilig en vrij te voelen op plekken en in situaties die volgens elke Nederlandse definitie levensgevaarlijk zijn. Hoe hij gevaar leerde accepteren en vrijheid vond door bang te mogen zijn.

 

Thijs: “De westerse wereld lijkt steeds meer beheerst door vermijding van alles dat onzeker of gevaarlijk is. We proberen onze onrust te bedwingen met ISO-certificaten, desinfecterende handgel, geïndexeerde pensioenen en weeralarmen. Maar als we de natuur, het weer, de dieren en zelfs onze medemens als potentiële vijanden gaan beschouwen, verbannen we het avontuur, de ontmoeting en de creativiteit. Dan wordt álles en iedereen bedreigend. En wat er dan nog overblijft, dat is geen leven.”

 

Een zondagmiddag met bijzondere, inspirerende verhalen, humor, een beetje wrijving en – tussen de regels door – zelfs een spoedcursusje fotografie.

 

Meer info en tickets vind je hier.


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo