KEREWIN CONSULT

licht op talent

Aandacht voor de mens achter het takenpakket
Dinsdag, 13 februari 2024

Aandacht voor de mens achter het takenpakket

Het thema well-being is dit jaar in veel bestuurskamers topprioriteit – of zou dat in elk geval moeten zijn. Alleen al vanwege het toenemende inzicht dat zakelijk succes vrijwel onmogelijk is als de gezondheid en het welzijn van medewerkers worden genegeerd of verwaarloosd. Door aandacht te geven aan employee well-being wordt het leven voor iedereen beter.

 

Dat well-being een belangrijk thema is, wordt bevestigd door onderzoek van Aon. De internationaal consultant hield een survey onder 1100 bedrijven in 46 landen en daaruit komt naar voren dat 87 procent van de bedrijven well-being van medewerkers op nummer 1 heeft staan van de prioriteiten, boven het aantrekken en behouden van talent en boven het verbeteren van de financiële marges. Dat is niet voor niets. We kunnen spreken van een heuse beweging waar organisaties bij willen of zelfs moeten horen om het beste uit zichzelf te halen. Jongere generaties kiezen hun werkomgeving veel vaker op purpose en well-being-aspecten. Je zou dus ook kunnen zeggen dat het je concurrentiekracht op de arbeidsmarkt vergroot als je hoog scoort op well-being.

 

Inzetten op employee well-being legt een grote verantwoordelijkheid bij de leiding van organisaties. Het vraagt ánder leiderschap dan we tot dusver gewend waren. Het vraagt om leiders die letten op de mens achter het takenpakket. Het leiderschapsteam zal open moeten staan voor welzijnsinitiatieven, het zal moeten luisteren naar de behoeften van de medewerkers en aandacht moeten hebben voor de wereldwijde trends. Ook moeten leiders de initiatieven zelf promoten en eraan deelnemen om een goed voorbeeld te geven.

 

Stefan Duran schreef een essay over dit onderwerp voor Management Scope. Lees het hele artikel hier. 


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo