KEREWIN CONSULT

licht op talent

Zo ongelukkig mogelijk in 8 stappen
Donderdag, 4 april 2024

Zo ongelukkig mogelijk in 8 stappen

Een recept voor geluk, dat is er niet. Maar een recept voor ongeluk is er wel degelijk! Vat alles persoonlijk op, geef geen grenzen aan, vergelijk jezelf voortdurend met anderen en ga er maar van uit dat je niet goed genoeg bent. Dit is een greep uit de 8 leefregels die wereldreiziger, psycholoog en coach Niels den Daas opstelde. 

 

In de zee aan zelfhulpboeken laat hij een lichtvoetig, en soms hilarisch, tegengeluid horen. Niet alles hoeft ingewikkeld te zijn, niet alles heeft veel woorden nodig.

 

Het boek telt 8 hoofdstukken die ieder beginnen met een regel die ervoor zorgt dat je je snel zo ongelukkig en hopeloos mogelijk voelt. Den Daas legt uit met welke mindset en vaardigheden je de oefening tot een succes maakt, en hij geeft praktische tips over hoe je die aanpakt.

 

Vervolgens beschrijft hij de knelpunten – want een valkuil van deze methode is dat lezers onverhoopt ontdekken wat zij anders zouden kunnen doen, waardoor zij gelukkiger worden, in plaats van ongelukkiger. In de kleine lettertjes moet dus vermeld worden: de methode kan ook precies het tegenovergestelde bewerkstelligen van wat er beoogd wordt.

 

Niels den Daas heeft een gecombineerde mastergraad in klinische en cognitieve neuropsychologie behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn interesses strekken zich uit van filosofie en yoga tot mindfulness en ademwerk. Hij integreert dat in zijn werk als psycholoog. Hij deelt zijn kennis vrijelijk om zoveel mogelijk mensen te helpen, zoals blijkt uit zijn TEDx-talk 'How to reach out for help when you're emotionally paralyzed’. De missie van zijn boek is het verspreiden van meer compassie en gezonde zelfspot.

 

Bekijk de TedTalk hier.


 terug
Nederlands Instituut van Psychologen logo Cedeo logo EMCC Netherlands logo